Hög energi när det första spadtaget togs på skyttelns förskola av JSB Construction AB, Uppsala Kommun Skolfastigheter AB tillsammans med lokalpolitiker och med hjälp av förskolebarn. Foto: Lilla produktionsbolaget

Första spadtag för Skyttelns förskola

Byggnationen av Uppsalas nya moderna förskola, Skytteln, är nu officiellt i gång. Under fredagen den 20 oktober togs det traditionsenliga första spadtaget av JSB Construction AB, Uppsala Kommun Skolfastigheter AB tillsammans med lokalpolitiker och med hjälp av förskolebarn.

Skyttelns Förskola beräknas vara färdigställd hösten 2025 och kommer att erbjuda plats för cirka 80 förskolebarn. Den totala byggytan uppgår till ca 931 kvadratmeter (BTA) och innefattar fyra separata avdelningar, samt ett komplett matlagningskök. Projektet håller hög hållbarhetsstandard och byggs i enlighet med riktlinjerna för giftfria material enligt Byggvarubedömningen, samt enligt certifieringen Miljöbyggnad silver.

- Hållbarhet står alltid i centrum när vi bygger nytt. Vi använder giftfria material i bygget av byggnad och utemiljö och en solcellsanläggning kommer placeras på förskolans tak för verksamhetens elförsörjning, säger Therese Lundborg, Affärsområdeschef Projekt, Skolfastigheter.

Även förskolans utemiljö kommer att ge barnen möjlighet till olika former av lek och aktivitet. Skolans läge kombinerar praktiskt närhet till stadskärnan med grönområden finns att utforska för barnen i omgivningarna kring närliggande Fyrisån.

Fredrik Leo, VD på JSB, uttrycker sin glädje över att bygget nu är i gång och delar med sig:
- Vi är stolta över att vara en del av detta projekt som inte bara skapar en modern förskola utan även en hållbar framtid för kommande generationer.

entreprenader
byggbranschen
Uppsala
samhällsfastigheter